Monday, 14 September 2009

Hyvää huomeniltaa (Skriptihöskä 0.8.x)

Iltoja.

Tänään tein koulussa pikkupäpällä paljon ohjelmointiduunia. Jätin Skriptihöskä 0.65:n sille tasolla missä se oli. Tein koodista version Currenbuild. Esittelin "tulosta" - komennolle Deleteä urakalla. Suomeksi käännettynä: uudelleenkirjoitin tulosta-lohkon. Kun syntaksi kuului ennen "tulosta /tekstiä", niin *cb:ssä (*cb=currentuild) syntaksi kuuluu 'tulosta "tekstiä"'. Kun muuttuja vaati ennen oman tulosta - rivinsä, ja ilmaistiin "tulosta /%muuttuja¤", niin nyt muuttuja ja muuta tekstiä voi syöttää samalle riville (esim. tulosta "moi +nimesi+").

text - komento poistuu syntaksista. locaten (tekstin_sijainti x y - muistaakseni) ja lisää_text:n (vrt. AddText) yhdistelmä. text oli muutenkin perseestä, lisää_text (lisää_text "Moi +nimesi+") tukee mm. muuttajia, toisinkuin text, ja se vaatii päivitä_ruutu:n kutsumista (vrt. Drawscreen), joka myös tyhjentää tulosta:lla tehdyn tekstin.

inputin kirjoitusasu on nykyään muotoa 'input nimesi "Moi! Kuka oot? "'. Ja mitäs muuta... tyhjennä_tekstin kutsuminen ajaa saman asian kuin coolbasicin Cleartext. aseta_muistiin - syntaksi kuuluu nykyään 'aseta_muistiin "muuttujannimi" "arvo"'... suorita - komennossa suoritettava polku esitetään lainauksessa, kuten chdir:nkin. dir toimii kuin windowsin cmd:n Dir. 'etsi_tiedosto "txt"' esittää kaikki nykyisessä kansiossa olevat .txt:t. aseta_otsikko "Skriptimottori 0.8.x" asettaa ikkunan nimeksi lainauksen sisällön (vrt. SetWindow)

Ifpalikka ja matikkamoottori ovat niin monimutkaista koodispagettia, etten ole uskaltanut perehtyä niihin. Vielä on kuitenkin paljon koodattavaa. Uppaan yooliin versioita kun kykenen. Yoolissa oleva 0.3 on, kuten herramme Zero (Coolbasicin isä) on asian ilmaissut, badly outdated.

No comments:

Post a comment