Friday, 5 November 2010

Dokumentaatiota ja uuden opiskelua

Eilinen päivä meni uusia asioita opetellessa. Uuden Pröngin taustalla on nyt ~5 ajokelpoista luokkaa ja kaksi operointikelpoista, vielä-tyhjää myslitaulua. Toivotaan että osaan vielä muodostaa perus INSERT INTO, UPDATE ja DELETE - kyselyitä.

En tiedä kuinka moni lukijani A) ymmärtää näitä B) tarvitsee näitä C) kuinka monelle näitä dokumentaatioita kannattaa edes jaella, mutta kaikesta huolimatta dokumentoin suunniteltua Pröng 2011 - arkkitehtuuria.

Luonnokset tallennetaan tietokantaan tauluun, joka sisältää kentät {LID*, luonnos, pvm, sender}. (*luonnosID) Nämä tiedot menevät jo nykyisessäkin järjestelmässä "tietokantaan" eli kansioon täynnä tekstitiedostoja. Tämän lisäksi on kommenttitaulu, joka sisältää kommentit kauniissa sekamelskassa, ja kommentit assosioidaan luonnoksiin niissä olevan lid-kentän mukaan. Kommenttitaulun rakenne on jotain tyyliin {kid, kommentti, pvm, sender}.

Taustalla olevista luokista muutama sana: luokkia on html-<head>in luomiseen, fyysisten palstojen kirjoittamiseen, käyttäjille, tyyleille ja luonnosten käsittelyyn. Etenkin käyttäjäluokan toimintaa pitää vielä uudelleenmiettiä kiitos tämän, mutta muuten luokat alkavat olla valmiita koeajoon. Kun käyttäjäluokka on täysin toiminnassa, luon pari testikäyttäjää ja kokeilen floodata tietokantaa sormet ristissä Mekkaan kumarrellen Vishnua palvoen.

Muuten, jos joku käyttää naamakirjaa ja tietää nimeni, floodaan naamakirjaa nykyään näistä samoista asioista omalla nimelläni.

No comments:

Post a Comment