Tuesday 26 July 2011

Tilannekatsaus

Niitä on hyvä tehdä välillä. Tietokoneeni osat tulivat viime viikon maanantaina, ja niiden kokoaminen oli melko läpihuutojuttu. Ei siis ollut mitään, mistä raapia kasaan tekstiä. Jotain kuvia otin pakkauksista, mutta hukkasin nekin jonnekin kovalevyjen tai kameran sisuksiin :D

Uusi kone tarkoitti, että alkuviikko meni sen kanssa säätäessä (ja menee edelleen... mm. Crossfire ei toimi lainkaan CCC:n mielestä, vaikka kaiken pitäisi tukea sitä), ja kun tämä oli mahdollista, aloin Civ V - pelin. Se on vieläkin kesken, joten en ole edistynyt oikein missään pariin viikkoon. Omaan kuitenkin suunnitelman palata Pröngiin, kunhan olen väsynyt Civ V:hen, Empire: Total Wariin ja Anno 1404ään.

Pröngistä minun pitikin puhua. Ensinnäkin, suutuin PHP:n tapaan sallia tehdä asiat melkein, mutta ei aivan, niinkuin ne pitäisi tehdä. Lopputulos oli, että viritin Viuhkaan Apache Tomcatin, aka. Javaserverin. Vielä kun saisin jostain aikaa opetella Javan serverikirjastoja, kun töissä kuitenkin kuluu suurin osa päivästä, ja loppupäivänä ehtii juuri ja juuri blogitekstin kirjoittaa.

Mutta tämä Pröngin kehitystauko on antanut minulle aikaa ajatella. Viikonloppuna joku lausui, että Pröngin tuottajatiimin pitäisi videoida tilanteita, joissa luonnoksia syntyy. Ideana se oli hyvä, mutta tuotanto monimutkaistuisi moninkertaisesti, mikä taas ei ole yhtä hyvä. Kuitenkin idean syntyhetkellä ilmeeni oli samantyyppinen kuin Hra Zuckerbergilla Social Networkissa kun tältä kysyttiin onko se-ja-tää tyttö vapaa. Pröngin pitäisi laajentua.

Osa lukijakunnastani tuntenee myös Fairandcruelin. Websin WYSIWYG-editori saattaa olla helpohko herra ylläpitäjälle, mutta foorumien käyttö on yhtä helvettiä, ei millään hyvällä, ja blogitkin saattaisivat vaatia hieman parempaa käyttötuntumaa. Jos nämä ominaisuudet toisi nykyisten pröngsuunnitelmien (luonnokset, kalendaari, profiilisivut) päälle, olisi F&Clle melko sopiva perillinen kokoomavalmis.

Eli Pröngistä olisi siis tulossa Kolmio-portaali, ei pelkkä luonnosten säilö. Miltä kuulostaa, kansalaiset?

1 comment:

  1. Voi kyllä :P Jos saa hieman websiä monipuolisemman blogistusosion, foorumin, ja paikan etusivulta, tämä osa on erittäin tyytyväinen :P

    ReplyDelete