Friday, 23 December 2011

Kertaus herramme vuodesta -11

Yearofourlord on haudantakainen ja tapettu konsepti, mutta silti melko eläväinen. Edellinen tämän postauksen kaavaa noudattava posti löytyy täältä.

Nyt on taas tullut aika kertailla mitä kuluvana vuotena on tapahtunut ja mitä siitä voi ajatella. Kuten muistamme, vuosi alkoi Kanariffan matkalla (LID175), jonne menin ostamaan Pokemon Mystery Dungeon - DS-pelin. Tuota peliä pelatessani sain ajatuksen: yksinkertainen on toimivaa. Tämä ajatus johti erääseen pieneen blogipostiin Fairandcruelin puolelle, moniin kommentteihin, kymmeniin yököttelyihin ja tämä kaikki on vielä alussa. MERPG on se, minkä vuoksi alunperin aloin ohjelmoimaan :P

Matkan jälkeen alkoi taas koulu, ja millainen kouluvuosi siitä tulikaan. Vaikka java ei _tämänhetkisten_ suunnitelmien mukaan esiinny rivinkään vertaa MERPGissä, oli Heliön (hieno opettaja, jos saan kehua) vuoden aikana pitämistä javakursseista paljon apua pelin suunnittelussa. Lisäksi koulussa oli jotain lukiokursseja, joihin kieltämättä olisin voinut keskittyä hieman enemmän.... :) Lukuunottamatta MAB4ää. Jos normaalin kulmakerrointa (kulmakertoimen käänteisvastalukua) ja vektoreiden+matriisien perusteita ei oteta huomioon, derivointi on jännimpiä asioita mitä matikankursseilta on opittu. Äikässäkin opimme.... jotain ja enkkuakin oli koko kevät.

Alkuvuodesta allekirjoittanut myös friikahti enemmän noihin kiskokulkuneuvoihin. Vorg oli vanha tuttu sivusto, joka pakotti minutkin yrittämään kauneimman ajankuvan vangitsemista digifilmille. Ostin siis kameran tammikuussa ja olen nyt vuoden ajan keräillyt kuvia vaihtelevalla laadulla. Osa kuvista on tekniseltä tasoltaan aivan naurettavia, osa (kuten tämä) on nättejä sekä teknisesti että ulkoasultaan, ja osa kuvista sisältää aiheita, joita ei normipäivänä näe. Kokeilenpa lisätä tänne sellaisesta kuvan.

Siinä meillä on sinistä päiväkalustoa turuust pasilassa.

Kevään kohokohta oli Sonata Arctican Live in Finland-keikan ohjelmanumeroita seurannut keikka Helsingin Nosturissa. En muista kirjoitinki siitä tänne mitään, mutta suosittelen sen pohjalta tutustumaan Live in Finland - levytykseen. Tällä hetkellä se tuntuu vähän nähdyltä, kun näin livenä samanlaisen shown, mutta parin vuoden päästä se on samanlaista kultaa kuin For the sake of revenge nyt.

Sitten tuli kesä ja joku ääliö päätti pitää lomaa merpgin koodailusta. Lopputulos oli se, ettei tämä kyseinen ääliö enää niinsanotusti ymmärtänyt vanhaa koodiaan elokuussa, ja korjaa virhettään yhä.Tällä hetkellä tarkoitus on toteuttaa peli SdlDotNetin päälle ja .NETin serializing - ominaisuuksien vuoksi (write-/readObject() > monimutkainen, virheherkkä käsintehty sarjallistus) lähdin porttaamaan karttasoftaakin swingiltä wpf:lle.

Kesän puolivälissä oli Tuska ja allekirjoittanut näki Epican livenä. Setti ei ollut mikään ihmeellinen, muistaakseni joku tunnin katsastus Design Your Universen ja Classical Conspiracyn kappaleisiin, mutta oli se silti hauska reissu. Tuskassa nähtiin myös Tarot, joka veti läpi Spell Of Iron - kiekon biisit 2011 -painoksen sovitusten mukaisina.

Heinäkuussa Tässi sai idean: mitä jos mentäis Kemiin VAIKKA Satamafestareilla ei olisikaan mitään kiinnostavaa. Sen päivän harmaa sää muistutti vuoden 2010 Keminreissun säätä niin, ettei minun mukaanpuhuminen ollut kovin haastavaa. Myös Sonja, jolle pitäisi kyllä keksiä joku luonteva nettilempinimi (kuten Rasmus => Tässi tai Ilpo => Feuer), tuli mukaan, ja mikäli minä muuta kolmiota lukea osaan, kaikilla oli hauskaa siellä. Minun PITI kirjoittaa reissusta blogiteksti, mutta ilmeisesti integroin tämän suunnitelman tähän tekstiin.

Moderneja höpöhöpönäyttöjä joista saa kuvia helposti
Matka alkoi sillä että isukki heitti meidät yhdeksäksi Helsinkiin. Siellä nousimme (K)olarin "yöpaikkuun", Pikuri 269iin, ja heräsimme seuraavana aamuna Oulusta.

Puuasema-arkkitehtuuri on kivaa
Oulusta kesti vielä joku reiluvajaa tunti sinne minne halusimme. Perillä muistin dokumentoida ensimmäisen "Isovaalee"-junani vetäjäksi 2808-veturin. Päivän aikana (ME-säilö/Kemi -11 resizoiduista luntaten) kiersimme torilla, leikkipuistossa, useammallakin rannalla (joista sai hemmetin hyviä kuvia joulukansioihin ;)), edellisen kerran festareiden pitopaikalla satamassa, puussa, hassulla kirkolla, rautatieasemalla ja S-raudalla. Kävimme myös naurattamassa paikallisia ravintolanpitäjiä kantakuppilassamme.

Auringonlasku oli hieno vaikka kameran patterit väittivätkin olevansa vähissä
Päivä oli pitkä ja Tässin pokewalkerin mukaan päivään kuului ~16 000 askelta. Sellaisen jälkeen oli sopivaa astua, ulkomuistista heitettyyn junanumeroon, eli Pikuri 270een. CEmtissä vietettiin taas hassu yö, jonka aikana syntyi monia luonnoksia, kuten Pehko joka sanoo hau, Hullugrammi sekä Kolmijohdevuoteinen riippuliidin (Pröngissä luonnokset väliltä 384-389). Aamulla herätys oli Riihimäellä, hieno paikka jos saan lausua, ja olimme kahdeksan aikoihin Tässin kanssa Espoon maalaiskunnassa. Siitä eteenpäin kroppa olikin hemmetin kipeä, minua ei ole luotu liikkumaan viisinumeroisia askelmääriä päivässä.

Ai mitenniin oltiin korkealla?
Seuraava hieno tapahtuma taisi sitten olla riksun reissu. Riihimäen asematapahtumassa kohtasin ukkopekan (Hr1 1021), Hurun (Dr12 2216), Alstikan (Dr13 2349), Vempun (Dv16 2026), sekä paljon uudempaa ja vanhempaa kalustoa Hyvinkään museossa, jonne Dr13 veti porukkaa riksusta. Reissusta on paljon kuva- ja videosatoa, jota voin esitellä jos joku on siitä kiinnostunut, mutta paljoa sanottavaa siitä ei ole.

Riihimäkipäivä oli syyskuussa, seuraavaa tapahtumaa pitikin sitten odottaa kuukausi. Lokakuun lopulla lähdin Kolmion kanssa tuonne rakkaaseen länsinaapuriimme vierailulle. Kävimme katsastamassa Within Temptationin keikan Tukholmassa..... koska helsingin keikkapäivänä oli muuta ohjelmaa. Aamulla oli aikainen herätys, koska eräät ällipällit eivät jostain syystä ottaneet edellisen illan helsingin lauttaa, joten piti nousta Espoosta 5:55 lähteneeseen Intercity tiesmihini, joka matkasi Turkuun. Turku Satamassa tein hassun havainnon: kyseinen juna oli ensimmäinen omin käsin näkemäni tuplamarsuvetoinen juna :P

Joka tapauksessa, laiva lähti joskus kympin maissa. Aamun ajan katselimme hytissämme Doctor Whon kutoskautta, jossain välissä kiersimme syömässä ja herkkukaupassa ja lopulta, noin viisitoista tuntia junaan astumisen jälkeen laivamme pääsi Tukholmaan. Siellä sitten olimme suomalaista kuvaa nostava seurue, kun etsimme hotelliamme sateisena syysiltana :) Keikka oli kiva, en osaa siitä sanoa enempää kuin olen tänne kirjoittanut

Marras- ja Joulukuu olivat tiukan opiskelun ja yököttelyn aikaa. Uutta Pröngiä olen työstänyt kesästä saakka, aina välillä heittäen suunnitelmat ja toteutukset romukoppaan, ja nyt se vaikuttaa vähitellen valmistuvan. Uusi Pröng on kommenttien loppuuntoteutusta ja laudan viilailua vaille julkaistu. Ikävä kyllä epäilen että ehtisin työstää Pröngiä huomenna (31. päivä), joten sen julkaisu venyy peruuttamattomasti ensi vuodelle.

Tämä vuosi oli, jos sitä ei vielä noista kaikista konserteista huomaa, musiikillisesti eritätin kiva. Alkuvuodesta tuli Sirenian uusi levy, loppuvuodesta Nightwish julkaisi Imaginaerumin. Väliin mahtui myös Sonataa ja Tarottia. Lisäksi ensi vuodelle on tulossa uutta Epicaa ja Sonataa, joten sisäinen musiikinkuluttajani riemuitsee näistä hienoista ajoista, joita elämme.

Ensi vuodesta tulee... mielenkiintoinen. Minun pitäisi tietää mitä tehdä koulun jälkeen, suorittaa työssäoppimisjakso (eli leikk... työskennellä PHP:n kanssa <3), kirjoittaa Pröng loppuun, pärjätä Taitaja-kisoissa ja saada jotain aikaiseksi MERPGin suhteen. Viimeksimainitun kanssa ei ole vielä kiire, kun kaikkien hahmojen ulkoasustakaan ei ole vielä käsitystä, mutta hänen Tässiytensä tekee konseparttia niin pelottavaa vauhtia, että minunkin pitäisi saada tuotantokuntoinen mediantuotto-ohjelmistoperhe vähitellen valmiiksi. Täältä näette hänen loistavia tuotoksiaan. Onneksi olen ulkoistanut animaatioiden tuottamisen Latexille ja SDLlle (Sdl.NET pienen dokumentaation silmäilyn perusteella tukee suoraan Coolbasicmaisesti frame framen viereen bittikarttaan lätkäistyjä animaatioita), mutta jos tuo Latexin tuotos edistyy yhtä hitaasti kuin omat projektini, saa nähdä joudunko itse rakentamaan oman animaattorin.

Ensi vuonna on suunnitelmissa lähteä pohjoiseen vaeltamaan. Allekirjoittaneelle tämä suunnitelma tarkoittaa sitä, että pitäisi välillä myös nousta tästä tietokoneen äärestä ja lähteä harjoittelemaan, sillä jos Kemin reissun jälkeen kroppa oli pahana, ei mettävaellus ole niitä fiksuimpia ideoita. Mietin että voisin kaivaa pyörän tosi aikaisin tallista (tammikuun puolessavälissä, kunhan kanarialta kotiin päästään, jos eteläsuomen lumitilanne ei tästä valkene :D), sekä mennä vähintään tässin kanssa nuuksioon pienemmälle "harjoitteluvaellukselle".

Eli, tämä vuosi on mennyt ohjelmoiden hienoja projekteja. Toivottavasti ensi vuosi menee samoin. Hyvää kesää sekä minulle että kaikille lukijoille (joita on toivottavasti enemmän kuin Tässi :P)!

1 comment: