Friday, 31 December 2010

Eräänlainen vuosikertomus

Näin vuoden vikana päivänä on hyvä leikkiä roomalaista Janus-jumalaa. Mitä tapahtui herramme vuonna 2010? Mitä voisi odottaa tapahtuvan tulevana vuotena 2011? Näistä kahdesta ajatuksesta kerron nyt.

Aloittakaamme historiikilla. Vuosi alkoi Yoolin siirtymisellä mbnettiin. Tämä oli monin eri tavoin loistava veto, mutta asiaa on läpikäyty tarpeeksi tässä vuoden aikana, joten en analysoi PHP-tukea yhtään enempää. Helmikuussa oli Sonata Arctican keikka Tampereella, ja keikka oli niin hyvä että piti mennä elokuussakin heidän konserttiinsa, ja menen luultavasti myös ensi huhtikuussa. Helmikuulta pitää muistaa mainita myös pitkäikäisen haaveen toteutuminen, pääsin Rammsteinin keikalle! Heidän keikkansa ovat myös niitä, joilla jokaisen pitäisi sivistää itseään kun bändi saapuu kotikonnuille. Maaliskuussa perustin tämän blogin, jota pitäisi vähitellen uudistaa rankalla kädellä. Jotenkin D&W vaikuttaa vähän tylsältä nykymuotissaan. Maaliskuu oli muutenkin hiukan tapahtumarikas kuukausi, mikä näkyy siinä että maaliskuu on molemmissa blogeissa alkuvuoden aktiivisin kuukausi.

Huhtikuu alkoi Egyptinmatkalla, jossa koeajoin pikkupäpäni pelillisesti. Toukokuussa syksyn Keminreissu taisi olla jo varma, ja Yoolin ominaisuudet alkoivat oikeasti kasvaa kun tajusin PHP:n voiman. Tuli teorioita, tuli ilmoituksia, tuli webbieditoreita... Tuli vähän kaikkea. Kesä- ja heinäkuut kuluivat Yoolin ja Unchartedeiden kanssa. Heinäkuussa sain idean toiseksi kauiten elossa pysyneestä projektistani, Pröngistä. Hittoako tälläisiä blogiin pasteamaan kun muistaa, jos on olemassa sivusto jonne nuo, suomeksi sanoen luonnokset, saa talteen.

Loppuvuosi oli koodaamisen kannalta lähinnä Yoolin ja Pröngin kehitystä rinnakkain, ja välillä syntyi pieniä kokeiluja muilla kielillä. Elokuussa päätin että Yool 3 oli perseestä ja aloitin nelosversion tekemisen. Elokuuhun kuului myös pisin konserttireissuni sitten Englanninmatkan: lauantaiaamuna lähti 7:30 juna kohti Kemiä, jossa esiintyivät illalla Northern Kings, Tarot ja Sonata Arctica. Tarkempi kertomus on tässä.

Syyskuussa jäin vanhaan ansaan, ostin DS:n ja keräsin vanhat Pokemonpelini. Tämä johti siihen että olen nyt onnellinen Wiin omistaja :D. Lokakuussa ei tainnut tapahtua ihmeellisyyksiä, mitä nyt Pröng koki kehityskierroksen, joka oli yhtä kokeellinen ja epävakaa kuin Yool 4. Jossain välissä, ei muista enää missä, sain käsiini myös Civilization 5 - pelin. Kun on liikaa rahaa, pitänee sijoittaa koneeseen uuden prossuarkkitehtuurin verran rahaa, ei vanha Core 2 Duo oikein jaksa tuota peliä.

Joulukuu taas soljui ohi silmissä. Oli työharjoittelua, oli Turun reissu, ja Raskasta Joulua - keikka. Tämä on pohja ja tästä pitäisi vain parantaa ensi vuonna. Vuodesta 2011 on siis tulossa haastava, Rammsteinin keikkoja ei näe aivan joka vuosi, seuraava ihmeellinen peli ilmestyy tietojeni mukaan vasta marraskuussa (Uncharted 3 :P), joten vuodesta pitää tehdä ihmeellinen jollain muulla tavalla. Kirjoitan tästä tavasta, kun keksin sen :P Ensi vuoteen!

1 comment:

  1. Keksi vaikka haavekuvissa siintävä elokuun lopun, kesänlopetuksen, kolmen hengen pidempikuintänävuonna juhla ja siihen kuuluva pyhiinvaellus? :P

    ReplyDelete