Tuesday, 28 December 2010

Skriptihöskän elvytysyritys Part III*20.1/PI-Sqrt(55^2+33^2)

Jotkut asiaa pidempään seuranneet saattavat muistaa tehoduon Wihta ja Skriptihöskä ajalta yearofourlord.webs.com. Se oli hyvää aikaa se (:D), mutta kummankin koodi oli äärimmäisen epämääräistä ja outoa. Ajatus kummassakin oli hyvä, Wihta tarjoaisi "käyttöjärjestelmäemulaation" ja Skriptihöskäksi nimetty kirjasto rajapinnan joka suorittaisi omaa koodia ikkunoidusti Wihtan sisässä. Se oli niin hyvä, että olen yllättynyt kuinka ekan vuoden datanomi, joka evottaa Tetriksen teossa, voi keksiä jotain sellaista.

Alunperin joskus reilu vuosi sitten kun idea tuli mieleeni, tiesin ettei tämä olisi todellakaan mikään helppo homma. Tiesin, että Coolbasicin, joka on loistava kieli, käyttö tässä projektissa tekisi projektista monin kerroin vaikeampaa. Proseduaalinen tapa pystyy kyllä suunnilleen kaikkeen mihin oliotkin, mutta työmäärä ja hallittavan kokonaisuuden koko olivat silti suuremmat kuin silloiset taitoni.

Olen tässä pari päivää suunnitellut asioita. Nyt paljastan suunnitelmani: aion yrittää Skriptihöskän koodausta C++lla. Pohjana aion käyttää tätä ja aiempaa kokemusta CB-versioiden kanssa. Wihtasta en lupaa vielä mitään, mutta sekin on harkinnassa.

No comments:

Post a Comment