Wednesday, 16 February 2011

MEMAPper

Ilmoitusasiaa! MERPGn karttamoottori on suhteellisen valmis. Se osaa ladata säännönmukaisesti muodostettuja MEMAP-tiedostoja. Se osaa muistaakseni myös valittaa virheistä tiedostossa. Koodissa on tosin pari muistinkäyttöön liittyvää bugia, mutta ne selvinnevät jossain välissä.

Mutta, nyt kun meillä on laturi olemassa, tarvitsemme jotain mikä tuottaa ladattavia tiedostoja. Eli lienee aika laajentaa MESDK:ta. MESDK:n ensimmäinen epävirallinen jäsenhän oli Yoolblogin ja D&W:n sisarblogi: merpgtarina.blogspot.com. Se ei tule ladattavaan MESDK:hon, toisin kuin MEMAPper - ohjelmasta alkava sovellusperhe. Kuten hienosta prologista ja nimestä voinee päätellä, tällä ohjelmalla pitäisi olla mahdollista ja helppoa toteuttaa MEMAP-tiedostoja. Toki noita karttoja voisi tehdä vaikka heksaeditorilla tai vaikka kasaamalla CB:hen kartankirjoitusskriptin joka kirjoittaa tarvittavan tiedoston. Olen vain liian vanha sellaisiin, ja tämä MESDK toimii loistavana harjoituksena tälläisestä SDK-riippuvaisesta projektista.

Minulla on tuosta MEMAPperista valmiina luonnoksenomainen Javakäyttöliittymä. Olen nyt puolentoista päivän ajan yrittänyt saada Javan kuvaluokista irti jotain järkevää tapaa toteuttaa piirtopinta. Jos en saa Javasta mitään irti, voisi .NET olla kivahko alusta jos sen piirtelyluokat eivät olisi vielä huonommin dokumentoidut. Kolmas vaihtoehto olisi käyttää SDLään perustuvaa piirtelyluokkaa ja opetella käyttämään vaikka wxWidgetsiä. Toimivuuden rinnalle C++-toteutuksessa tulisi sellainen ongelma, että ohjelman käyttötuntuma on vähintäänkin viritteliäs ja kokeellinen kun piirtopinnoille ja muille käyttöliittymäelementeille on omat ikkunansa. Lisäksi tuon toteutus saattaa olla, anteeksi ranskankieleni, vähintäänkin vituttavaa. Sanotaan että C++ on kiva ja erottaa pojat miehistä, mutta Kökkökeräystä hyödyntävät kielet ovat silti joissain asioissa paljon kivempia. Niillä kirjoitetut ohjelmat kaatuvat useimmiten järkevästi järkevin virheilmoituksin, toisin kuin eräällä_tietyllä kirjoitetut ohjelmat.

Njoo, saa nähdä mitä tuosta tulee.

No comments:

Post a Comment