Sunday, 20 February 2011

Se miten asiat olisi pitänyt tehdä

Kuten tunnettua, eilen turasin tuon MEMAPperin kanssa oikein urakalla. Tänään väsäsin aamurituaalien ohella vihkooni jonkun pienen, mutta järkevähkön suunnitelman ohjelman toiminnan pilkkomisesta. Ohjelma perustuisi kolmeen luokkaan, UI, Logiikka ja Säilö. Tämä ei ole mikään kovin monimutkainen pattern, mutta silti pitäisi helpottaa koodin ylläpitoa hieman. UI sisältää formin omeletteineen (hieno uudissana tuo omeletti :D) ja tapahtumakäsittelijöineen. Tapahtumakäsittelijäfunktioista kutsutaan sitten Logiikkaluokan metodeja, jolloin saadaan esim. tilen nappaaminen helpommaksi, kun tile napataan funktiossa void nappaa_tile(int x, int y,) sen sijaan että napattaisiin funktiossa void tileset_panel_mouseUp(Object sender, _winformsevent_ /*vai mikä hitto se olikaan nimeltään*/ e).

Eli Logiikkaluokka sisältää sen mitä ohjelma osaa tehdä. Datasäilöön taas tallennetaan mm. tarvittavat bittikartat, ohjelman tilaa ilmaisevat muuttujat ja sellainen. Ei mikään kovin monimutkainen rakenne, etten sanoisi.

Tämän tekstin kirjoitukseen meni muuten koko päivä. Älkää siis odottako mitään tulosta tänään. Civ ja hätäilyt ovat tappoa luovuudelle :D

No comments:

Post a Comment