Monday, 19 September 2011

Hän on taas luonamme

Täällä taas, viime tekstistä onkin vierähtänyt hieman aikaa.

Ensi alkuun, Pröngin vanhat rakennesuunnitelmat on heitetty romukoppaan, joka on poltettu saunassa, ja jonka tuhkat on haudattu lyijykuutiossa viiden metrin syvyyteen maan alle. Aloitin Pröngin uudelleenluonnin samantyyppisellä ajatuksella, millä nykyinen Pröng toimii. Meillä on abstraktoitu palsta, johon sitten heitän sisältöä, ja tämä logiikka on paljon kivempi, kuin vanha ajatus siitä, että teen erikseen html-sivun, jonne laitan placeholdereita, jotka PHP sitten korvaa lennossa sivua luodessaan. Tietysti kivointa olisi ollut, jos olisin saanut tomcatista jotain irti, mutta kaikkea ei voi saada.

Toisekseen, memap3:a noudattavaan memapperiin on täten toteutettu kaikki perustoiminnot, mitä tiedostospeksi vaatii. Tilet kääntyvät, layereitä ja tilesettejä voi olla rajoittamaton määrä, läpinäkyvyyttä tuetaan, sekä tietysti vanhat ominaisuudet ovat pohjalla mukana. Tutkin miten ohjelmalle saisi kirjoitettua exe-launcherin (tätä tarvitaan, koska ainakin Windows-puolella on softia, joilla on tapana omia jar-tiedostot itselleen, jolloin javaohjelma ei käynnisty enää jaria tuplaklikkaamalla), sitten heitän testipaketin ME-säilöön, sekä muistutan fairandcruelissa tarvitsevani testikommentteja, ja siitä eteenpäin hion softaa testikokemusten pohjalta.

Memapperin ollessa kivassa kunnossa, on taas hetki aikaa tutkia MERPGin moottoria. Heitin joskus pari kuukautta sitten SDL:n siitä projektista roskikseen ja otin tilalle SFML:n, joka on vaikuttanut ihan kivalta. Tästä tullee vielä ehkä jotain tarkempaa tekstiä. Toista 1,5 kuukauden tekstitaukoa tuskin tulee, koska tämän syksyn hektisimmät vaiheet lienevät jo takanapäin.

No comments:

Post a Comment