Wednesday, 28 September 2011

Tämä bloggerin uusi ulkoasu vaatii vielä totuttelemista O.o

Pröng on edennyt siihen vaiheeseen, että meillä on API joka sylkee kannasta ulos satunnaisia luonnoksia xml:nä (jonka muoto ei ole vielä lyöty lukkoon. En siis kirjoita siitä speksejä, koska muoto saattaa vielä elää), ja sitten meillä on sivu, joka heittää luonnokset perinteiselle HTML-sivulle javascriptikikkailuilla.

Tämä satunnaissivu pyörii käyttäjän näkökulmasta lähinnä Javascriptin päällä. Kuten tietänette, JiiÄssä ei todellakaan ole yhtä toimintavarmaa eri selainten välillä, joten tämä versio Pröngistä vaatii paljon enemmän testausta kuin edelliset. Tästä testauksesta saamme palkkioksi paljon kivempia ominaisuuksia, olettaen että testit sujuvat hyvin. Allekirjoittanut pystyy testaamaan Pröngiä uusimmalla Firefoxilla, Chromella ja Safarinkin aion ladata testauskalustoksi. Koska käyttäjäkunnallamme on eksoottisempia selaimia, kuten erilaiset puhelimet, joilla en sattuneesta syystä pääse kokeilemaan sivustoa, tarvitsen käyttäjien apua. tämän sivun pitäisi toimia kuten nykyinenkin Satunnaiset - sivu. "Lisää luonnoksia" - napin pitäisi heittää sivulle 20 uutta, satunnaisesti valittua luonnosta, ja palauttaa selaimen sivun yläreunaan. Jos sivu ei käyttäydy näin, raportoikaa. Jos on jotain kommentteja tai ajatuksia, kommentoikaa.

2 comments:

  1. Juu ei ihan kännyllä toimi kuten pitäis O.o ensinnäki, fb-härpäke nielee puolet sivusta, minkä lisäksi (mistä johtuen?) iskulauseen vaaleanharmaa pohja on pitkulainen alaspäin, ei sivun laidasta toiseen, ja iskulauseesta ei muuta näy kuin "PRÖNG - Julkiseen tilaan", joka sana omalla rivillään. LID- ja käyttäjätietokentät syövät toisen puolikkaan sivua. FB-härpäkkeen alareunan jälkeen näkyy joltisenkin paljon harmaata tilaa, kunnes Zhan-yhtymän mainosten alapuolella jatkuu "murtautuminen on vakava rikos." Tästä vielä saman verran (ylälaidasta mainosten alareunaan) verran tyhjää, harmaata alaa, ja alkavat varsinaiset luonnokset, jotka toisaalta näkyvätkin kauniisti :P Sitten painetaan nappia...

    Jotain tapahtuu... Sivu on alareunassa, näkyy vain tyhjää harmautta, ja juuri kun ehtii hämmästellä, hypätään yläreunaan. Luonnokset ovat uudelleenarvotut. Kaikki edellisessä kappaleessa mainittu pätee.

    ReplyDelete
  2. Eli naamakirjahärpäke kannattanee piilottaa, ellei useragent ole windows/näyttökoko vähintään pienpäpämäinen. Muuten toimi kivasti, ellei hitaasti, mikäli lukea osaan

    ReplyDelete