Friday, 24 February 2012

Sosiaalista Kehitystä, tai jotain

Koska seuraan muotia, ja halusin uudelleenkokeilla sitä mitä harrastin jo Pröngin kanssa syksyllä, on MERPGillä nyt oma sivu naamakirjassa. Sinne sitten tulee hehkutuksia saavutuksista nopeammalla tahdilla kuin tänne blogiin, joka noudattaa perinteistä, nykyään kolme kertaa vuodessa päivittyvän CB-blogin linjaa, jossa tekstejä kirjoitellaan kun jotain tosi suurta on tapahtunut.

Noh, nyt on jotain suurta tapahtunut. MEMAPPERin kolmas iteraatio on saavuttanut sen pisteen, jossa jotain on sopivaa julkaista. En noudattanut julkaisun kanssa kuitenkaan vanhaa periaatetta, jossa olisin upannut zipin FTP:llä _johonkin_ ja linkannut urlin fairandcrueliin. Sen sijaan rekisteröin itseni Sourceforgeen, jonne uppasin käännetyn ohjelman lisäksi lähdekoodin Netbeans - projektina. Koska sourceforge tukee Mercurial - versionhallintaa (...itse asiassa niin paljon, että ainoa tapa saada lähdekoodit on kloonata memapper-projekti sourceforgen repositorystä...), pysynevät Dropboxissa sijaitseva lähdekoodipaketti ja julkinen koodi hyvin synkronoituina.

Sourceforgen etu vanhaan verrattuna on myös yhteisölliset työkalut, jotka se tarjoaa. Siinä missä f&cssä globaalille laudalle luotiin projektille pyhitetty topic, sourceforge tarjoaa projektikohtaisen laudan, jonne voi luoda pienemmille, projektiin liittyville aiheille topiceja. En ole vielä aivan varma kannattaisiko meidän pysyä Pröngin laudalla vai siirtyä tuonne, mutta Fairandcruelista on oikeasti aika ajanut ohi.

Projektiin voi luoda myös pienen wikin. Sitä tulen ehdottomasti hyödyntämään (kun ehdin :D), sillä se voittanee klassisen word-dokumentaation. Wikiin pitäisi kirjoitella ohjelman käyttöohjeiden lisäksi myös ohjelman /lib - kansiossa olevan kirjaston käyttämisestä, siltä varalta että joku haluaa käyttää nykyistä versiota MEMAP-kartoista jossain omassa java-projektissaan.

Joka tapauksessa, jos kuulutte potentiaaliseen käyttäjäryhmään, ladatkaa MEMAPPER täältä ja testailkaa karttojen tekoa. Sen jälkeen antakaa minulle palautetta.

No comments:

Post a Comment