Saturday, 3 March 2012

Jaarittelua Pröngistä

Teinpä lopultakin sinne etusivun. Viitaten lupaukseeni tehdä se palattuani kauniiseen suomeen, voidaan siis päätellä suomen kaunistuneen merkittävästi kevään ensimmäisen sväärin alettua.

Juu, eli etusivulle tuli tervetulotoivotus, uusimmat luonnokset paljastava widgetti, sekä uusimmat kommentit paljastava widget. Laudalta ei ollut järkeä tulostaa uusimpia viestejä, koska lauta omaa nykyään topicit, eikä ole yksinäinen jono viestejä. Mietin että voisi rakentaa widgetin, joka tulostaisi topicit, joihin on tullut uusimmat viestit, mutta se kaatui siihen että tietokannan suunnitteli joku idiootti viime kesänä. Nykyinen rakenne ei taivu sellaiseen... tosin jos laittaisi topictauluun kentän ilmaisemaan uusimman viestin aikaleimaa, ja tämä kenttä päivitettäisiin aina topicin saadessa uuden viestin....

Joka tapauksessa, jos joku toivoo jotain dataa näkyviin etusivulle, nyt olisi hyvä hetki lausua ajatuksensa. Ajattelin seuraavaksi laittaa keskustelujen viestien aikaleimat näkyviin, nämä aikaleimat löytyvät kyllä tietokannasta, mutta jostain syystä niitä ei tulosteta. Sen jälkeen voisin tutkia vakavissani noita topicien viimeisten viestien aikoja. Kun väsyn laudan tekemiseen, implementoin lopultakin luonnostagit. Tietokannassa on alusta asti ollut valmiina rakenteet niille, mutta niistä on tullut ominaisuus, johon keskityn kun ehdin. Jossain vaiheessa pitäisi rakentaa myös tarkistus tuplapostien välttämiseen tarkastus, ettei käy kuin tämän kommenteissa.

Koska Pröngin tehtävä on täyttää tosi pienen piirin sosiaaliset vaatimukset, voivat palvelun vaatimukset elää mielivaltaisesti. Jos joku on odottanut rekisteröitymismahdollisuutta, joudun pettämään teidät. Joskus tulevaisuudessa vieraskommentointi ja postailu laudalle saatetaan sallia, mutta rekisteröitymismahdollisuutta pitää pyytää minulta kasvotusten.

Lounastin Tässin kanssa tässä viikolla. Lounaan keskustelujen tuloksena päätimme myös että blogisuunnitelman voisi tappaa, sillä lauta taipuu käytännössä samaan kuin Fairandcruelin blogit. Okei, WYSIWYGiä ei ole, eikä muotoiluja taida olla toteutettu laisinkaan, mutta nyt olisi hyvä hetki vihjailla millaisiin muotoiluihin luonnosten, kommenttien ja viestien pitäisi taipua. Kursiivi, lihavointi ja linkit pitäisi ainakin toteuttaa olemassaolevan LIDxxx - syntaksin rinnalle.

Muita ajatuksia Pröngistä?

1 comment:

  1. Arkistosta pitäisi toteuttaa sivuttamaton versio.

    ReplyDelete