Monday, 16 April 2012

Hyvää uutta... tai jotain

Lienee aika ampua tässäkin blogissa uudenvuodenraketit. Pam! Kiitos

Kuten ainakin naamakirjan puolelta on saanut lukea, allekirjoittanut sai tammikuussa idean. Tähän ideaan liittyy tämä koulu. Tarkemmin sanoen ideani liittyy tuon pdf-dokun sivulle 44.

Siltä varalta että joku ei tästä ymmärtänyt, olen siis pohtinut kolmivuotista yliopistoreissua tuonne britteinmaalle. Tämän suunnitelman tiellä on käytännössä enää rahoitus. Kävin tänään keskustelemassa kv-tädin kanssa koululla, ja ilmeisesti hakemisella ei vielä ole kiire, vaikka tahtoisikin syyskuussa opiskelemaan. En siis rynni ihan vielä pankkiin tekemään mitään seksikästä rahoitussopimusta, joka paremmissa piireissä tunnettaisiin hiton isona lainana, vaan tutkiskelen vielä jos joku säätiö tai firma (Äiti? :) Isi? :) Jussi? :)) voisi rahoittaa edes osan tästä projektista. Jos joku haluaa investoida tulevaisuuden tekijään, minuun, rahasummia otetaan vastaan 10€-50 000€ - väliltä. Laitelkaa sähköpostia feuer.smith ät gmail.comiin aiheesta :)

Nyt kun johdanto on alta, voinen siirtyä varsinaiseen asiaan. Minulta on kyselty viime aikoina, että miksi oikein haluan englantiin. Kysymys on väärin. Tässä projektissa, kuten elämässä, ei ole kyse haluamisesta. Jos elämässä olisi kyse haluamisesta, heräisin arkiaamuisin kympiltä. Aamurituaaleihin kuuluisi myös parin tunnin pyöräily- ja pleikkarisessiot (missä pleikkari on synonyymi kaikille joukon {psX (missä X kuuluu joukkoon {2, 3, Vita}), Wii, PC}  jäsenille), hieman ehkä vuodenajasta riippuen. Tämän jälkeen olisi sopiva hetki avata joku MERPGiin liittyvistä projekteista. Tätä voisi sitten työstää parista kuuteen tuntia. Sen jälkeen voisi olla sopiva hetki jätskille ja uudelle pyörä- tai pleikkarisessiolle. Sitten ruokaa! Riippuen siitä onko oikeassa maailmassa jotain ohjelmaa, voisi ruoan jälkeen joko lähteä kaupungille jonkun seurassa, tai jäädä katsomaan telkkaria. Seittemän tai kahdeksan maissa voisi sitten tulla koneelle, avata jonkin projektin taas, ja alkaa iltaisen innovointikierroksen.

Viikonloput seuraisivat samaa kaavaa... Tosin aamu-päivä - akselille sijoittuisi harrastamista ja ilta-yö - akselille koodailua. MERPG vaatii säännöllisen epäsäännöllisesti Tässin kanssa Öiden hyödyntämistä. Nämä sijoittuisivat kuten nykyäänkin, ehkä vähän pienemmällä intervallilla.

Kuten sanottua, englantiprojektinkaan kanssa kyse ei ole haluamisesta. Kyse on siitä tunteesta, joka ajaa lapsen rautatien ääreen, joka laittaa lapsen opiskelemaan uusia ohjelmointikieliä ja -tapoja, joka ostaa lapselle lippuja mitä kummallisimpiin paikkoihin. Tämä tunne, kiinnostus, on kiinnostava! Minua kiinnosti alunperin, 11-vuotiaana, tietää miten pelejä ja nettisivuja tehdään. Sitä kysymystä tutkin ja analysoin vieläkin. Rautatie-innostukseni lähti siitä liikkeelle, kun koulumatkoilla, Leppävaaran ja Pasilan välillä, etsin virikkeitä. Jostain syystä kiskoilla kulkevat yksityiskohdat tarjosivat niitä ja paljon. Oikeastaan niin paljon, että olen vasta vähän aikaa ymmärtänyt kuinka laajan alueen "rautatieharrastus" käsittää. Matkailu taas on ihan oma lukunsa.... :D Siihen sisältyy kiinnostavia paikkoja, jännää historiaa ja inspiroivaa matkaseuraa.

Niin, toimintani todennäköisesti-väliaikainen siirtäminen saarivaltioon todennäköisesti tarjoaisi kiinnostukseen ja innostukseen perustuvia elämyksiä... toivottavasti. Toki tämä toisi mukanaan myös huonoja puolia, taakse jäisi iso-kone laskentatehoineen (en todellakaan ottaisi mukaan muuta kuin max 2 päpää, toinen muistiinpanokoneeksi (nykyinen pienpäpä pärjäisi tässä todennäköisesti hyvin), ja ~15 tuumaisen läppärin, jossa akku kestää ohjelmointia vähintään viisi tuntia ja rauta kestää Dragon Age IIa ja Assassin's Creed Revelationsia täysillä asetuksilla), Yöt siedettävillä intervalleilla, ja naamatuskommunikointi nykyisten porukoiden kanssa. Puhumattakaan Suomen kiehtovasta rataverkosta!

Joku voisi loukkaantua siitä että isokone mainittiin ennen ihmisosaa, mutta ihmisosaa varten on olemassa mese, skype, naamakirja, sekä ainakin kolme blogia. Koneesta taas ole mitään hyötyä, jos sen jättää kotiin happanemaan :P

Kiitos taas siitä, jos joku jaksoi tuon lukea loppuun. Nyt voin loputalkin vastata kysymykseen "Miksi englantiin?" käskemällä lukemaan blogista :)

No comments:

Post a Comment