Friday, 24 June 2011

Kokokon kokokokokoko kokko

Tämä alkaa pahasti kääntyä xkcd-blogiksi. En ole varma, oliko se juuri xkcd, jossa esiteltiin kaveri, joka kirjoittaa blogiinsa neljä kertaa vuodessa, pahoitellen joka kerta kun ei ole jaksanut kirjoittaa enemmän, mutta joka tapauksessa ymmärtänette millaiseksi suureksi puujalaksi olen alkanut näin juhannuksen kunniaksi.

Kokko syttyy


Tänään pohdimme, jokavuotisen juhannusperinteen vuoksi, tulen syvintä olemusta. Tuli on runollisesti kiva. Tuli on loistava, vahva ja voittamaton... mutta niin helposti kaatuva. Tulen mukanaantuomat lämpö ja valo katoavat myös maailmasta helposti. Jos leirinuotion päälle sataa, palelevat leiriläiset koko yön. Myös ihmisten sisimmässä palaa vertauskuvallinen tuli, joka loistaa, valaisten ihmisten kättenjälkeä. Jos tämä tuli sammuu, katoaa käsituosta hohto. Tämä tapahtuu pelottavan helposti.

Kokko on aivan liekeissä
Juhannus on muistaakseni valon juhla. Jaksamatta tarkistaa wikipediasta, voisin olettaa juhannuskokkojen tehtävän olevan valon ja lämmön levittäminen kylmien ja pimeiden suomalaisten sydä....ntalviin. Tämän kun yhdistää suomalaiseen tapaan karkotaa pahoja henkiä juopottelemalla, saadaan lämminveristen ihmisten verestä paljon lämpöä tulevaa talvea varten :P

Liekit nousevat korkealle kuin kerrostalo
Erittäin hyvällä mielikuvituksella, sillä samalla jolle perustetaan uudenvuoden tinataiat, voi juhannuskokon liekeissä nähdä tulevaa ja mennyttä. Ylläolevassa kuvassa ainakin näkyy selvästi torso, kaksi kädenalkua ja pää, joka jäi kuvan yläpuolelle :P Jos oikein hassusti sitä katsoo, voi siinä nähdä mitä vain tulevan morsiamen ja ties minkä väliltä.

Sehän on sarvipää
Asiansa osaavan pyromaanin tapoihin kuuluu myös paloturvallisuudesta huolehtiminen. Ei saa jättää metsäpaloja, ei ruohikkopaloja eikä elävää palanutta. Ei myöskään kannata hukkua :P Se on äärimmäisen typerää.

Nauttikaa loppukesästä kuunnellen suomalaisen musiikkikulttuurin kauneinta helmeä.

 

Loput kuvat löytyvät joko showAll-PHP-skriptillä tai kansiosta

No comments:

Post a Comment