Wednesday, 8 June 2011

Työkalupakki pitäisi koota

En ole kai julkaissut yhtään betaa tästä uudesta MEMAPPER-koodipohjasta, mutta koodaustahti on ollut sitäkin kovempi. Kun ensimmäinen beta on julkaisuvalmis, on ohjelma parempi kuin vanha viimeisinä päivinään. Mutta, mieleni teki taas tehdä hieman yhteenvetoa.

Toteutin viime postissa mainitut datarakenteet. Sen jälkeen käytännössä uudelleentoteutin tile- ja karttapinnat, ja ylikirjoitin JPanel - luokan paintComponent() - funktion omallani, joka lukee (pinnan tehtävästä riippuvia) arvoja suuresta, globaalista Tietovarastosta ja piirtää valitun tilesetin ja valitut layerit asianmukaisille pinnoille.

Jotta näiden pintojen mukanapysymistä voi testata, pitäisi minun seuraavaksi kirjoittaa työkalurajapinta, jota vasten kaikki työkalut pitäisi toteuttaa. Rajapinta vaatii toteuttajaltaan vain yhden funktion, use(). Tämä saa parametrikseen Layer- ja Tilesettisäilöt, sekä MouseEvent - olion, josta voi kalastaa missäpäin karttapintaa tapahtui klikkaus, jonka vuoksi työkaluoliota kutsuttiin. Lisäksi rajapinnan use() - funktio voisi saada parametrina valittuna olevan Tile - olion.

Kun tulee sen aika, todennäköisesti toteutan näiden pohjalta myös plugin-apin. Plug-in - luokkien on täytettävä yllämainittu rajapinta ja oltava jossain kivassa kansiossa. Kun se on toteutettu, tehnen julkiset speksit plug-ineille, mutta se on tulevaisuuden murhe. Nyt tärkeintä on saada ohjelma toimivaksi.

Nyt kun otsikon aihe on käsitelty, olen miettinyt jos kokeilisi vaihtoehtoisia blogialustoja blogspotin/bloggerin rinnalla. Yksi mitä olen miettinyt vahvasti, olisi blogailu DICissä, mikä vahvistaisi englannintaitoani. Toinen vaihtoehto olisi kokeilla wordpressiä. Yoolia tuskin alan uudelleenkirjoittamaan nykypäivän vaatimusten tasolle nyt, kun MERPG on työnalla todennäköisesti koko vuoden.

No comments:

Post a Comment