Tuesday, 21 June 2011

Pyöritys on rikki :(

Javan kuvanpyöritin ei jostain syystä toimi. Näinollessa ei kannata ihmetellä ongelmaa, vaan kannattaa siirtyä ratkaisemaan helpompia ongelmia, antaen suuremman ongelman muhia päässä. Mainitsin jossain, että MEMAPPERin uuden koodipohjan eka beta tulisi kun tilet voivat pyöriä kuin karuselli, ja karttoja voi tallentaa ja ladata. Taidanpa kuitenkin toteuttaa jotain tosi helppoa ennen tiedostopuolelle siirtymistä: hit-datan nimittäin.

Tuo ei ole todellakaan vaikea toteuttaa. Tällä hetkellä ohjelman globaali tietovarasto omaa layersäilön, listamaisen rakenteen  layereitä. Tämä lista läpikäydään aina kun kartta renderöidään ruudulle. Hit-datan saisi toteutettua jalostamalla layer-luokasta uuden luokan, jonka tilejen tilalla on booleaneja. Tämä kerros piirrettäisiin ruudulle vain, jos hitdatan muokkain on valittuna.

Hitdataa muokkaavan työkalun toiminta taas on tuttua vanhasta koodipohjasta. Kun työkaluoliota ensimmäisen kerran kutsutaan, luodaan kartanW * kartanH kokoinen taulukko booleaneja, ja aina kun työkalua kutsutaan, pidetään silmällä millä tileillä on jo käyty, eikä muuteta niiden arvoja. Tämä toiminta on vielä hieman suunnittelun alla, mutta valmiista tuotteesta nähnemme mitä sain aikaiseksi :P

No comments:

Post a Comment